Tjen penge når du (alligevel) handler online - Sydhavnsmor.dk

Luftige, glutenfri fødselsdagsboller – Sydhavnsmor.dk

Per opfordring, deler jeg her opskriften på de glutenfri fødselsdagsboller jeg bagte til min datters fem års fødselsdag i weekenden, som jeg smed et billede op af, på min Instagram-profil 🙂

img_1639

Som min svoger, Mathias sagde, var de super luftige, hvilket jeg ellers ofte synes fejler, når man bager glutenfrit. De smagte som “mormors fødselsdagsboller”, sagde han. Og så lignede de så meget “de almindelige” hvede-Børger, at jeg var nødt til at sætte flag i de glutenfri, for at se forskel. Seriøst: Prøv dem 🙂 Du skal dog være OBS på at disse er ikke er typisk “Sydhavnsmorsk”, dvs. at disse altså både indeholder (glutenfri) mel og sukker, hvilket mine opskrifter ellers ikke gør!

Nu har jeg endelig fået lidt kræfter til at smadre en lille smule i tastaturet, i denne crazy omgang halsbetændelse jeg har LIGGET under siden lørdag aften. Jeg har dog fået delt et par fe’ tips til hvor let det nu er blevet for alle, at tjene penge på én af de måder, vi bloggere- og online magasiner også gør (uden at være blogger eller redaktør 😉 ), og hvordan man ret nemt kan score sig nogle gode lommegyssere, bare ved at være online 😉

Det skal du bruge til de glutenfri fødselsdagsboller (12-14 stk):

25 g gær
2 mindre/mellemstore æg
1/2 dl sukker – erstat evt med Sukrin Gold
1/4 tsk salt
40 g smør
2,5 dl mælk
1/2 tsk vanillepulver
2 tsk kardemomme
1 spsk Fiber HUSK (den gule)
450 g Finax glutenfri mel – den røde

Sådan gør du:

Mælk og SMELTET smør blandes, og gær tilsættes. Tilsæt herefter æg (gem et halvt til pensling af bollerne før bagning). Rør godt rundt.

Sukker, salt, HUSK, vanille og kardemomme tilsættes. Tilsæt lidt efter lidt melet. Dejen bliver ikke helt ‘hård’, den er stadig godt blød, når alt melet er kommer i, men den bliver mere fast efterhånden, når HUSKen binder dejen sammen efter ca et kvarter.

Lad dejen hæve i 30 min. et lunt sted.

Med to spsk laver du 12-14 boller, som smides på en bageplade beklædt med bagepapir.

Nu tænder du ovnen på 200 C.

Og lader dine boller efterhæve i et kvarter.

Bollerne sættes i ovnen og skal have mellem 20-30 min. (afhængig af ovn – hold øje efter 20), midt i ovnen. Tag bollerne ud, når de ikke er klæg inde i bollerne mere (tjek en enkelt). Når de er færdige vender du dem hoved, på en rist eller på køkkenbordet og lader dem køle.

Så er de klar til at hapses! 🙂

Hvis du vil nappe opskriften på mine mel – og sukkerfrie fødselsdagsboller, der edderløgme’ også smager fantastisk – så gør det HER!

Og imens du alligevel sidder dér og kvæles i savl, så kan du også finde opskriften på mine mel- og sukkeffrie scones med chokolade HER!

Selv tak, venner 😉 HER kan du forresten vinde et gavekort på en tudse til sko, som fx Angulus, New Balance, Billi Bi mf. – jeg trækker en heldig vinder d. 11 april. Held og lykke 🙂

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

15 kommentarer

 • Laura

  Hej. I stedet for sukker kan man bruge hvad? Synes der mangler et ord 😉.
  Tak.
  Vh. Laura

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej 🙂
  Jeg har prøvet at bage disse, og det eneste jeg har gjort anderledes, er at jeg har brugt tørgær. Min dej klistrer helt vildt, også selvom jeg har taget meget mere mel i end du nævner. Derudover hæver de slet ikke. Hvad kan jeg have gjort galt?
  Hilsen Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh nej dog, hvor irriterende. Det lyder mærkeligt. Er de helt uspiselige? For de bør hæve en del ja…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniel

  Hej. Har bagt disse flere gange nu. Mega gode. Men kan bare ikke forstå din bagetid. Mine boller er færdige på 11 min. Hvis jeg givet dem 20 bliver de tørre. 😊 ellers fantastiske. Lækker smag af klassisk mormor bolle

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Niknazmanesh

  Kan man evt bruge xantangummi istedet for husk?
  Hilsen Lene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aishah

  Hej.
  Kan man evt udskifte HUSK med havregryn? Jeg bor i udlandet og husk er simpelthen for dyrt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • det giver ikke samme effekt desværre. har i loppefrøskaller? det kan bruges 🙂 husk’en gør at en blød samme får sammenhæng og bliver mere fast så man ville skulle bruge langt mere havregryn end husk og så bliver resultatet nok ikke det samme, desværre ;(

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Har du prøvet at fryse dem og er de stadig luftige?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nynne

  Fantastisk opskrift på glutenfri boller og ja, de bliver dejligt luftige 🙂
  Herhjemme bager vi dem med kanel og chokoladestykker-mums!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg har lige prøvet din opskrift på disse boller, de er SÅ gode uhmmmm. TAK for dit indlæg. Min søn bliver super glad når han kommer hjem og skal smage dem. Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tjen penge når du (alligevel) handler online - Sydhavnsmor.dk