At kalde det en hemmelig er måske alligevel så meget sagt, men det er i hvert fald hvad der får den græske lækkermås til at smage som i Grækenland. Tzatziki er en af mine yndlingsspise – jeg kan spise det til ALT, og her er den nøjagtige opskrift for at få den til at smage så djævelsk godt, som grækerne får den til.
Du skal du blande følgende (til 4 personer, der ikke skal mangle noget):
400 g græsk yoghurt (10 %) – IKKE 2 %
4 fed hvidløg – presset
1/2-1 revet agurk med skræl (som har været mast mellem hænderne, for at få vandet ud)
1 spsk æblecidereddike
1 spsk olivenolie
1/2 tsk salt
Lidt peber
Lidt citronsaft (1 tsk)
Bland det hele og stil det på køl i mindst en time før det skal spises til fx disse Keftedes 😛 eller sammen med disse boller og denne salat!
3 kommentarer til “Hemmeligheden bag den perfekte græske TZATZIKI”
Hvad er hemmeligheden? Kærlighed? 😉
Kan godt forstå du spørger 😉 Sammensætningen og uden eddike og olie bliver den slet ikke så god ❤️
Jeg plejer at salte den revne agurke og derefter klemme vand ud, så bliver det lækkert og tilsætter lidt dildspidser 😋