FINE NEDERDELE OG KJOLER PÅ BUDGET

DE BEDSTE GULERODSBOLLER UDEN MEL

gulerodsbollerudenmel

Ku’ du li’ mine grønne proteinboller, der kun indeholder 60 kcal per bolle? Jeg er vild med dem. Men dé her! De er sattema’ også gode, og et endnu større hit i min mave! De kræver en god blender eller en foodprocessor, men så er dejen, som ikke indeholder mel, også lavet på kort tid. Portionen giver 12-13 boller og de mætter så dejligt meget, at man ikke behøver mere end 1 til frokost – gerne fyldt med ost 😉

Det skal du bruge:

  • 800 g revne gulerødder
  • 4 æg
  • 2,5 dl nødder (jeg brugte 1,5 dl mandler og 1 dl valnødder)
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl andre kerner, som fx solsikke, hørfrø eller noget fra en stenalderblanding eller lignende
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 spsk Fiber Husk (den gule)
  • 1 tsk salt
  • Til toppen: Blå birkes, sesamfrø, solsikkekerner eller lignende

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 C.

Blend/kør nødderne til mel. Riv gulerødderne fint. Bland alle ingredienser og lad dejen stå og hvile i ca. 10 minutter.

Form 12-13 boller og drys topping på.

Stil bollerne midt i ovnen i ca. 15-18 minutter til de er gyldne på toppen.

Tag bollerne ud. Stil dem på en rist eller vend bollerne på hovedet og lad dem køle.

Essen!

SE FLERE AF MINE ÆDERIER PÅ MIN INSTAGRAM – OG SE ALLE MINE (SUNDERE) OPSKRIFTER HER 🙂

gulerodsbollerudenmel1

 

 

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

   

38 kommentarer

  • Jette Fich

    Hej sydhavnsmor 😄😄😄

    Har lige bagt dine gulerodsboller😄😄mega gode men kunne godt tænke mig at høre om når du bager. Om dine også bliver klæge
    Indeni . Gør jeg noget forkert eller skal jeg have højre grader😄 Fulgte opskriften til punkt og prikke. Bagte dem i varmluftsovn .
    Tak for den gode opskrift. 😄😄😄😄😄 hilsen Jette

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maika

    De ser top-lækre ud de boller. Mon gul HUSK kan erstattes af Pofiber?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tror ikke det virker på helt samme måde er jeg bange for, men måske kan du alligevel prøve hvis du tager dobbelt/tredobbelt portion i ? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Brisle

    De så så lækre ud men de er klæ/usagt indeni til trods for jeg gav dem 35 min. Øv øv hvad er galt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Uh ser lækre ud! Kan de fryses??
    God dag kram

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Inez

    Hvor får man ” gul” husk? Jeg kender kun den grønne. dine Brocoliboller bliver mere frikadelleagtige når jeg bager dem. Kan det være pga husken? Vh inez

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise Lotte Pedersen

    Jeg tåler ikke mel så vil prøve denne opskrift, men blander siden gule husk med vand eller hælder du det bare i ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne Aaby

    Har bage de boller 4 gange dog med kun 400-450 gr revne gulerødder. Mine får 30-35 min og er super gode

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Jeg bagte bollerne i går, men jeg kunne slet ikke få dem gennembagt. De blev ved med at være klæbrige og fedtede indeni, selvom jeg gav dem MEGET længere tid i ovnen, end hvad der står i opskriften, man skal. Hvad har jeg mon gjort galt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hmm det lyder ikke så godt nej :/ øv hvor trist jeg ved ikke helt hvad der er gået galt men kan det være for meget væde der ikke er knuet ud eller?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Hej Sydhavnsmor.
    Jeg har lige bagt bollerne, men det kunne simpelthen ikke lade sig gøre for mig, at få dem gennembag. Jeg gav dem MEGET længere tid i ovnen, end der står i opskriften. De er blevet fint sprøde yderst (faktisk så meget at jeg ikke turde give dem mere tid i ovnen) men indeni er de desværre stadig meget klæbrige og fedtede – ja nærmest “rå” :-/. Hvad har jeg mon gjort forkert? Jeg puttede kun 663 gram gulerødder i, men jeg erstattede resten med æble.
    Venlig hilsen
    Julie (også bosat i Sydhavn ;-))

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    De ser fantastiske ud 😀 Glæder mig meget til at lave dem 😛

    Har du regnet kalorier ud op dem? 😛

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette

    Tak for nogle supergode glutenfri opskrifter og tips 😊. Gulerøddenes vægt – er det uden skræl?
    Og 2,5 dl. nødder – er målet for de hele nødder, eller når de er malet til mel?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne

    Skal man bruge hele nødder? Kan dw erstattes med mandel mel ell andet? Og hvad er i såfald måleenhed? De ser megalækre ud men min ffoodprocessor kan ikk holde til nødder tror jeg 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • elvi

    har lige prøvet at bage dem og glæder mig til min morgenmad imorgen, men synes mine falder sammen da de kom ud af ovnen er det rigtigt nok eller hvad gør jeg forkert Mvh elvi

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg synes ikke mine falder sammen med de hæver heller ikke op som normale boller med mel. Jeg er sikker på de nok skal smage godt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Benedicte

    Ser lækre ud! Ved du ca hvor mange kalorier en bolle indeholder?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Kan man bruge mandelmel? Og hvis man kan, hvor meget skal man så bruge?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

    Tak for svar

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

    Er der noget til hinder for at bruge grøn Husk, og hvad er forskellen? De lyder gode de boller 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

    Kan fiber husk erstattes af andet ? har alle andre ting hjemme nemlig 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

    Kan man undlade husk?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anni

    Hvor mange g gulerod 😊?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Ser møg-lækre ud..
    Men åh, gider næsten ikke at skrælle og rive 800 gulerødder 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa

    800 gulerødder er alliul en slat ;-p

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FINE NEDERDELE OG KJOLER PÅ BUDGET