Jeg sjussede mig per øjemål frem til disse RØØØW lækre chokolade-peanutbutterbarer, som smager segnende godt! Sofus på to, stod i køkkenet sammen med mig, og han åd alle resterne fra skålen, imens han sagde “Mer’, mer’, moar”. De er VIRKELIG nemme at lave, og kræver ikke andet end ingredienserne – du skal ikke bruge nogle maskiner, andet end en mikroovn, eller et komfur til at smelte din chokolade.
Det skal du bruge til 9 barer:
Bunden:
1 dl usaltet (vigtigt!) peanutbutter
1/4 dl + 2 tsk Yacon Sirup (eller anden Sirup)
1/2 dl. kokosmel
Chokoladetopping:
50 g. ( sukkerfri) chokolade
1/2 dl usaltet peanutbutter
Sådan gør du:
Bunden:
Bland peanutbutter med sirup og kokosmel. Put fyldet i en fryseegnet form (ca. 15×15 cm). Gør massen glat ved at bruge en dejskraber.
Topping:
Smelt chokoladen i et vandbad eller i mikroen. Bland med peanutbutter, til massen er helt glat. Fordel herefter massen over bunden, selvom det er svært at lade være med at køre den straight i svælger med det samme 😉
Brug igen dejskraberen til at gøre massen glat. Sæt nu på frys i 45-60 minutter. Herefter skærer du 9 barer ud af massen, og de er klar til at indtages. De er rimelig chewy og og fudgy – bare for at smide et par american vibes ind 😉
Indeholder affiliatelinks
7 kommentarer til “Choko-nut barer af 4 ingredienser (mel-og sukkerfri) – sydhavnsmor.dk”
Hej
Hvor køber du udsaltet peanutbutter???
I helsekostbutikker (mange har, men måske ikke alle). Jeg har linket til et sted der har hvis du trykker på ‘usaltet peanutbutter’ 🙂
Hvorfor uden salt 😊
Ellers blir smagen meget saltet
Nu er jeg ret nu i at lave sunde ting ? så når du siger kokosmel, er det så det der revet kokos eller? Måske et dumt spørgsmål ?
Kokosmel er revet kokos ja 😉 det hedder kokosmel det der er det mest normale 🙂
Hej 🙂
Jeg faldt over disse lækre peanutbites og vil blot spørge om de kan opbevares på køl når de er færdige? Og hvis… hvor længe antager du de kan det? Vil lave dem i dag og mine børnebørn kommer på mandag – om 2 dage
På forhånd tak