Sydhavns(HUS)MOR RÅD TIL AL SLAGS RENGØRING: TRE VIDUNDERMIDLER DER VIRKER!

Bløde, sukker – og melfrie scones med chokolade

img_8266

Da jeg bar pladen med disse sukker – og melfrie scones med chokolade op på køkkenbordet, blev jeg slået tilbage af den lækreste duft, der spredte sig til hele hytten. Og da jeg satte mine bisser i den lune scone, var jeg eddermanme’ ved at kradse af, af ren begejstring. DE SMAGER BARE SÅÅÅÅÅÅÅÅ MEGA GODT! Sidst jeg købte en scone, var da jeg i 2013 ferierede med Uma i Paris. Jeg besøgte en veninde der studerede i det franske og havde slæbt ynglet, der lige var blevet 1 år, med på armen. Vi åd så mange baguettes, bananer, gedeost-salater og Ella’s Kitchen (altså kun hende) – og nåe ja, så scones. For de lavede bare de bedste, i kærlighedens by! Og nu vil jeg sgu næsten vove at påstå, at jeg lige har smækket Københavns bedste (sukker – og melfrie) scones sammen!

Opskriften du ikke vil gå glip af (til ca. 14 styks psykopat-gode scones), er følgende:

2 dl kokosmælk

25 g. blødt smør (kan evt. erstattes af 25 g. kokosolie)

4 æg

75 g. mørk (sukkerfri) chokolade

2 spsk Fiber HUSK

1 tsk vanillepulver

2 tsk bagepulver

2 æbler

2,5 dl kokosfibermel

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 190 C.

Pisk kokosmælk, smør/kokosolie og æg sammen. Hak chokoladen og tilsæt den, samen med Fiber HUSK, vanille – og bagepulveret. Vask æblerne og riv dem på et rivejern (fjern kerner først), og smid dem i dejen. Tilsæt kokosfibermel og ælt dejen. Lad dejen samle sig et kvarters tid. Form herefter ca. 14 boller af dejen og smid dem midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Herefter har du Københavns – måske Danmarks aller bedste scones. De er søde, bløde, lækre, dejlige, smukke, fantastiske, nemme at lave, hurtigt spist – og ikke mindst vanedannende 😉

Hver scone indeholder 135 kcal.

img_8276

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

25 kommentarer

 • Jannie

  Hej
  Dejligt med nogle nemme og hurtige opskrifter
  Du har skrevet kokosmælk er det den dåse eller kan man bruge andet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Jeg har bagt dem med tørrede abrikoser eller rosiner i stedet for chokoladen og det bliver også godt! Perfekte til at dele ud i vuggestuen;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • linda

  Kan jeg bruge alm kokosmel?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hmm, er

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Usikker 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Hvis du mener, om du kan erstatte kokosfibermel med almindeligt kokosmel, så tror jeg bestemt ikke, at du får samme resultat. Kokosfibermelet suger væske, og giver dermed en fastere dej – det gør kokosmel ikke. De skal helt sikkert afprøves👍🎉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie

  Jeg har lige prøvet at lave de her scones, men mine blev VILDT klattede og slatne, og de faldt helt sammen, da jeg tog dem ud af ovnen.. Har fulgt opskriften til punkt og prikke, bortset fra, de kun fik et kvarter og ikke 20 min, da de allerede dér var fint brune. Kan det være det? Dine ser høje og luftige ud 😩

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mystisk! Nogle gange mistænker jeg ovne at være helt forskellige for de bliver altid gode i min 😏

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joy

  Er det den faste del af kokosmælken du bruger? 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Kan man bruge noget andet end fiber HUSK? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej 🙂 Har lige prøvet at bage dem – har ikke fået scones i 5 år!!! Men konsistensen er blevet helt klattet. Dræner du æblerne før du putter dem i?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Neeej hvor synd. Nej, der har jeg kkke gjort? Har du taget alle ingredienser i i samme mængde som jeg har skrevet? Forstår ikke hvordan de kan blive klattede 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Nå det var mærkeligt. Det kan være mine æg var lidt for store og mine æbler lidt for våde 🙂 Jeg må prøve igen en dag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Håber det lykkes næste gang! Ellers forsøg med lidt mindre kokosmælk 🙂 Dejen skal være blød, men ikke flydende 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Dahl

  Hvor mange gram svarer 2,5 dl kokosfibermel i ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Kan man erstatte æblerne med en anden frugt som f.eks. pærer? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsebeth Skat

  Ved du hvor meget kulhydrat der er i? 🌹

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dem vil jeg glæde mig til at lave 🙂 Elsker scones og er spændt på dét med æble….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Lækkert! Men er det muligt at finde en okay sukkerfri chokolade ? kan du evt. anbefale nogle ? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sydhavns(HUS)MOR RÅD TIL AL SLAGS RENGØRING: TRE VIDUNDERMIDLER DER VIRKER!