Grådigper finder interiør på budget - Sydhavnsmor.dk

Bløde, søde fastelavnsboller med remonce, uden mel og sukker – Sydhavnsmor.dk

DET HER ER DE BEDSTE FASTELAVNSBOLLER JEG NOGENSINDE HAR SMAGT – DET ER INGEN OVERDRIVELSE!

Når man står op før fanden, eller nogen andre får sko på (pga. morgenfriske børn), kan man både nå at se en hel Alfons Åberg film OG smække sukker – og melfrie fastelavnsboller sammen før klokken er 10. Man får da noget ud af dagen 😉

img_1105

Opskriften på de mel – og sukkerfrie fastelavnsboller har jeg selv fundet frem til, og er en blanding af mine søde, bløde scones – uden mel og sukker, tilsat lidt kardemomme. Remoncen som er puttet inde i bollerne, er lavet af min hjemmelavede – og sukkerfrie marcipan, blandet med noget smør, så den bliver ekstra blød og cremet.

De smager enormt meget af ‘ægte’ fastelavnsboller selvom de hverken indeholder mel eller sukker, og jeg er sikker på at de kommer til at blive lavet hele året – til hverdag, fest og fødselsdage herhjemme i Sydhavnshytten!

Du skal du bruge til 14 små fastelavnsboller:

DENNE OPSKRIFT + 2 tsk kardemomme, minus chokolade! Altså:

2 dl. kokosmælk (eller almindelig mælk)

25 g blødt smør

4 æg 

2 spsk Fiber HUSK (den gule)

1 tsk vanillepulver 

2 tsk bagepulver

2 tsk kardemomme 

2 revede æbler

2,5 dl kokosfibermel 

Det skal du bruge til at lave remoncen:

Marcipan af en halv opskrift på marcipan , altså:

150 mandler 

50 g. Fiber Sirup Gold eller 70 g Yacon Sirup 

1/2 tsk mandelessens 

50 blødt smør

Det skal du bruge til at lave glasur til topping:

SukrinMelis og vand – blandes

Hæld evt. lidt frugtfarve i din blanding (jeg har brugt rød)

Du kan også smelte lidt (sukkerfri) chokolade og hælde over!

Sådan gør du:

Lav bollerne af dejen som  OPSKRIFTEN HER fortæller at du skal gøre. Undlad blot chokoladen deri. Og tilsæt den ekstra kardemomme. Vent med at varme bollerne til remoncen er kommet indeni bollerne.

Remoncen laves ved at ælte marcipan med 50 g blødt smør med hænderne.

Når dejen er lavet, deles den i 14 klumper og derefter fylder du DIN HALVE PORTION af din sukkerfrie marcipan/smør-blanding i. Det gøres ved at flade bolle-dejen ud med fingrene og fylde lidt remonce indeni, og derefter folde dejen rundt remoncen så de får en bolleform og remoncen altså ligger midt inde i bollen.

Bollerne sættes på bagepapir og stilles i den forvarmede ovn på 190 almindelige grader, i 20 minutter.

Når bollerne er færdigbagt tages de ud og vendes med ‘hovedet’ nedad, til de er kølet. Herefter kan du toppe dine fastelavnsboller med glasuren og SÅ er de ellers klar til at høvles ned!

 img_1100

img_1102

Indeholder affiliatelinks

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grådigper finder interiør på budget - Sydhavnsmor.dk