25 % rabat på alle solbriller (Celine, Ray-Ban, Marc Jacobs...)

Bagte søde kartofler med karamelliserede løg og gedeost

Sponsoreret af Uncle Ben’s

bagtekartofler

Søde kartofler kan kategoriseres som en superfood: den er faktisk ikke i familie med kartoflen, men er en jordknold (en rod), og er med sit allerhøjeste indhold af beta-karoten i grøntsagsfamilien, god for synet, huden, tarmene, urinvejene og beskytter os mod infektioner. Derfor – og fordi den smager vanvittigt godt, bruger jeg den søde kartoffel i rigtigt mange af mine måltider. Her vil jeg dele en af mine favoritter med jer – og husk, at når jeg laver den, betyder det, at den ikke er vanskelig at smække sammen 🙂

Sammen med Uncle Ben’s nye blanding af fuldkornsris og quinoa, som koges i poser, og derfor nærmest er umulige at brænde på (yes!), blander jeg kødet fra de søde kartofler, og tilsætter karamelliserede løg, balsamico, persille, gedeost og lidt parmasan. Det smager som en DRØM, og er desuden et super sundt måltid, som ikke indeholder mere end knap 500 kcal pr mand. Et måltid man godt kan blive rigtig, rigtig afhængig af!

bagtekartofler1

Det skal du bruge til 4 personer: 

1 pose Uncle Ben’s fuldkornsris og quinoa (125 g ukogt)

800 g. søde kartofler (brug nogle mindre, så alle kan få 2-3 halve hver)

1 stort løg

10 g. smør

1 spsk balsamico eddike

1 spsk Sukrin Gold (kan erstattes med brun farin)

1 spsk olivenolie

120 g. gedeost (rulle)

40 g. parmasan

2 tsk creme af balsamico eddike (jeg har købt mit i Super Brugsen)

Flagesalt og peber

Frisk persille på toppen

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 200 C.

Start med at vaske de søde kartofler. Lav herefter huller med en gaffel udenpå skrællen. Pensl kartoflerne med olivenolie og stryg derefter flagesalt på. Bag nu kartoflerne midt i ovnen, i en time.

Imens laver du de karamelliserede løg. Hak løget fint, og steg dem gyldne i smør. Tilsæt Sukrin Gold, og eddike. Lad det småsimre i 8-10 minutter.

Kog Uncle Ben’s ris og quinia-blanding i 18 minutter. Hæld evt. overskydende vand fra.

Når kartoflerne er færdigbagt, deler du kartoflerne i to, og tager forsigtigt kødet fra, men lad et lag kød sidde i kartoflen, for ikke at skrællen skal falde sammen. Bland kødet med ris og quinoa-blandingen, de karamelliserede løg, gedeosten, som er hakket i mindre stykker, lidt af den friske persille og salt og peber.

Fyld nu “bådene” med fyldet og riv parmasanen over.

Bag dine søde kartofler med fyldet midt i ovnen, på 200 C i ca. 15 minutter, til osten er smeltet og gylden.

Herefter tages kartoflerne ud af ovnen og pyntes med frisk persille.

Voilá!

bagtekartofler2

 

Find mange flere opskrifter på sund og lækker aftensmad på Alt.dk

fx

Ærte-edamamecreme med Ris & Quinoa på 20 minutter 

c1baee2e-4ff6-46cf-a69c-0199ac96740a

 

 

 

Du kan følge Sydhavnsmor på FacebookBloglovin’ og Instagram 🙂

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

25 % rabat på alle solbriller (Celine, Ray-Ban, Marc Jacobs...)